Autor: Zakupljeni prostor

Novi Sad
18.01.2022.
08:51 > 13:06
Nekoliko meseci nakon početka pandemije Covid-19, oni koji su bolovali od virusne infekcije primetili su pojačano opadanje kose. Mnogi se i danas muče sa ovim stanjem i ne znaju kako sebi da pomognu.
  • Ja

    18.01.2022 17:30
    Ja
    Posle korone u pramenovima mi opadala. Javila sam se endokrinologu koji je ustanovio da mi se jedan deo stitne zlede urusio i ispustio hormone...Nakon unosa hormona kroz tabletu sve se regulisalo.
  • DedaUja

    18.01.2022 16:59
    Savet za zabrinute
    Imao koronu u maju (70+ god), sa sve upalom pluća. Ozdravio početkom juna, a u avgustu počela da mi opada kosa koja je inače bila prillično gusta za moj uzrast, mada seda i dugačka (stil "odrtaveli roker").
    Otpalo mi je ~50% kose, pa mi je moja voljena nabavila "Subrinu" (šampon i i losion "SUBRINA RECEPT Strong Hair"). To je odradilo posao savršeno -- posle 2. pranja i 4. primene losiona kosa je prestala da opada, a onda je POČELA DA RASTE, i tamo gde je ranije nije bilo! (OVO NIJE reklama za Subrinu, čitaj dalje...)
    MEĐUTIM, tokom ove procedure shvatio sam da je najvažnije od svega REDOVNO, svakodnevno MASIRANJE kože glave. Nakvasiš šake i trljaš koren kose u krug, po celoj lobanji -- samo VODOM, odn. vlažnim prstima (početku sam radio sa losionom.)
    Danas mi kosa izgleda kao da imam bar 30 godina manje. Eto.
  • NezavisniVojvodjanin

    18.01.2022 14:26
    @Lidija
    @Lidija predlazem da se javite u kovid bolnicu da ucinite dobro delo i pomazete lekarima i sestrama posto ste imuni na viruse a posebno na Covid kojeg smatrate da nema. Vidim da ste uvereni da je to najsmesniji virus ikada pa u to ime ucinite dobro delo prema obolelim ljudima i preopterecenom medicinskom osoblju, pomozite im.
  • Marko

    18.01.2022 11:16
    oprez
    Korona je dokazala da nije nimalo bezazlen virus i zaraza, ko zna sta nas jos ceka
  • Milica

    18.01.2022 11:12
    nokti otpadaju
    Meni otpadaju nokti.
    Jel i to u vezi sa nedavno prelezanom koronom?
  • Slavica

    18.01.2022 11:10
    kosa
    Meni kosa opada posle korone kao nikad pre, linjam se bre kao macka
  • Bns

    18.01.2022 11:04
    @Lidija
    Meni je pre dve godine posle gripa kosa veoma opadala. Inače sam imala izuzetno gustu kosu. I tad se baš proredila. Posle nekoliko meseci se oporavila. Jesenas sam imala kovid. Posle kovida mi kosa opada znatno više, nego posle tog gripa. Nikad se nisam bojala za kosu, ni posle trudnoća kada se kosa obnavlja i mnoge dlake odu u nepovrat. Ali sad se jesam zabrinula.
  • Kovid 2020.

    18.01.2022 10:37
    Preležao sam Kovid, lečeći se na Infektivnoj klinici. Tačno 3 meseca posle izlaska iz bolnice počela je da mi opada kosa. Inače, imam jako puno kose, tako da je opadanje bilo vrlo primetno. Tri meseca nakon opadanja, stalo je i sada imam opet gustu kosu. Koristio po preporuci lekara šampon Alpecin C1 i suplemente za jačanje kose. Srećno svima koji imaju sličan problem.
    Stresno jeste, ali prolazi!
  • Lidija

    18.01.2022 09:44
    Pitanje za doktorku zasto do sada nije opadala kosa posle preležane gripe ili sl.situacije.Pod stresom smo svakodnevno pa nema opadanja kose ni blizu.Lično moj primer i prijatelja oko mene ovakav intenzitet opadanja je za brigu.Toliko o virusu Corona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna